Singer Le mans 9hp

Copyright © All Rights Reserved

1934 Singer Le mans 9HP sports

Merk

Singer

Model

Le mans 9hp sports

Bouwjaar

30/06/1934

Kleur

Rood

Stuur

RHD

Motor

972cc 4 cilinder

Vermogen

34 Pk 24KW

Versnellingsbak

4 Versnellingen handg.

Tellerstand

21.763 MLS

Prijs

€ 65.000,-

Omschrijving

 

Deze zeldzame Singer Le mans is in topconditie! Het betreft een speciale lage uitvoering met een ‘’2 axle rigid body sports’’.

Technisch voorzien van een zeldzaam Singer Speed special SS motorblok, Speed krukas met bredere aluminium carter en cilinderkop welke compleet gerestaureerd zijn. De Le Mans was net als de “Nine” uitgerust met een vierversnellingsbak, hydraulische trommelremmen en frictie schokdempers.

De laatste eigenaar heeft de Singer 40 jaar in zijn bezit gehad en met veel oog voor detail compleet body-off gerestaureerd. Lakwerk is perfect, het zwarte interieur is vernieuwd en is eveneens in perfecte conditie. Compleet met nieuwe tonneau cover en cabriodak.

Voorzien van vele originele details zoals Le mans en Singer typeplaatjes, buitenspaaks wielen, Riemen, dubbele carburateurs, 3 borstelige dynamo, zeldzame koperen benzinemeter, elektrische waterpomp welke met een schakelaar te bedien is en zelfs het originele gereedschap onder de motorkap is nog aanwezig! Documentatie zoals rekeningen, taxatierapport en instructieboekje zijn eveneens aanwezig.

De Singer is altijd goed onderhouden en is in een perfect rijdende, concoursconditie!