Jaguar XK150 FHC

1958  Jaguar XK150 FHC

Merk

Jaguar

Model

XK150 FHC

Bouwjaar

1958

Kleur

Old English white

Stuur

LHD

Motor

3442 cc 6 cilinder

Vermogen

190 Pk  142KW

Versnellingsbak

4v. handgeschakeld + overdrive

Chassisnummer

5835947DN

Tellerstand

101.643 Miles

Prijs

€ P.O.A.

Omschrijving


Prachtige en in Originele staat verkerende Jaguar XK150 FHC in de kleur Old English White voorzien van zeer gewilde Overdrive!


Deze matching numbers Jaguar XK150 FHC maakte vele jaren deel uit van de bekende 'Blackhawk collectie' in Danville Californië, voordat hij in de jaren negentig terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk. Hoewel de XK nooit volledig gerestaureerd is, profiteert hij van veel recente aandacht en toont dus nog steeds een heerlijke patina uitstraling, die vaak ontbreekt bij pas gerestaureerde auto's.

Deze XK150 start makkelijk, de 3.4 liter motor loopt en trekt goed, vertoont goede compressie en oliedruk. Met de goed werkende Overdrive is deze Jaguar uitermate geschikt om langere afstanden mee te rijden. Een compleet roestvrijstalen uitlaat is recent gemonteerd, samen met nieuwe hoofd en hulpkoppeling cilinders, nieuwe remblokken, remschijven en voorzien van gloednieuwe chromen spaakwielen.

Het betreft hier een goede originele Jaguar in goede staat, welke met zijn mooie en hele nette rode lederen interieur een mooie uitstraling heeft.

Auto is goed gedocumenteerd, zoals onder andere documenten/rekeningen van reparatie/onderhoud, brochures etc.


Jaguar is voorzien van Engels kenteken.

Copyright  © All Rights Reserved